Assalamualaikum..
Karipap adalah antara kuih yang akan AB hidang semasa berbuka.Nak dijadikan cerita AB telah terbeli karipap sardin kecil dan inti yang sikit dan berharga RM0.50 di Bazaar Ramadhan.
Memang tak puas hati makan karipap yang dibeli. Jadinya sabtu lepas selepas selesai membuat biskut tart nenas, maka bermula lah operasi mencanai doh karipap.
Inti sardin yang bercampur dengan kentang telah AB masak selepas bersahur. Dengan badan yang penat dan masa itu assistant AB Aina dan Anis tiada mengikut papa mereka keluar..Akhirnya berjayalah karipap sardin versi ku..
Sedap..Dengan isi yang penuh dan padat..Memang puas hati makan.
Berbunga-bunga hati bila dapat pujian 'sedap' daripada Papa Aina dan Anis. Suka lah tu kan..
nak seketuiii ;-)
ReplyDeleteBuat sendiri lebih berbaloi dari yg beli kan... :)
ReplyDeletehalamak.. lomah jiwa gak kalo tengok karipap.. buat sendiri best..
ReplyDeleteinti boleh letak mampat2.. kalo beli gamaknyak karipap oksigen lebih =P