Posts

Showing posts from June 29, 2014

Baju Kurung untukmu sayang..

Image
Alhamdulillah akhirnya berjaya juga menyiapkan baju kurung untuk Aina dan Anis..Gigih betul menyudahkan jahitan baju kurung tahun ini..Lega rasanya..Seronoklah mereka berdua..Aina dapat 3 pasang baju kurung dan anis 2 pasang..Selalunya tahun-tahun sebelumnya beli yang ready made je..Tahun 2014 pula terasa nak jahit sendiri baju kurung..Belinya bulan Mac yang lalu..siapnya dua hari sebelum puasa..Itupun mak dah bising-bising, kalau tak sempat nak jahit hantar je kat tukang jahit..Tukang jahit terima ke tempahan lagi ke mak?..Tak rasanya...
Bangga kan..bila anak sendiri puji..cantiknya baju kurung kakak..mama ni semua pandai lah..
Bersengkang mata menjahit bunga baju leher kurung ni..lagipun dah lama sangat tak menjahit..buat pun slow ditambah lagi kerja-kerja harian dan hakiki..
Kalau tak disebabkan bekerja , boleh siapkan dalam masa 3 hari termasuk menggunting kain..Teringat lagi masa tolong kakak menyiapkan tempahan baju kurung raya pelanggan..memang lumayan..
Baju kurung aina dan anis d…