Posts

Showing posts from April 21, 2014

Seronoknya Cuti!!

Image
Assalamualaikum..


Cuti..oh..seronoknya..bolehlah bersantai di rumah..mana ada..banyak kerja rumah nak buat..itulah kalau dah kerja 7 hari..rumah akan jadi tunggang langgang..cuti 2 hari ni lah nak guna semaksimum membersihkan rumah.. tak ada istilah rehat..rehat pun waktu malam je..
Masa ni lah aina dan anis akan buli aku..nak itulah..nak inilah..mama ambik kakak cepat tau..mama kakak nak makan siput lala hari ni..bla bla bla...oh memang memenatkan melayan karenah mereka..tapi seronok..alhamdulillah..Allah beri peluang pada ku..dapatlah menghantar dan mengambil mereka di sekolah..macam ibu-ibu yang lain walaupun sebenarnya aku masih berkerja..
Ada yang kata..kau kerja weekends ke? tak penat ke?anak-anak siapa yang jaga husband you ke..oh..susah lah nak planning cuti ye dan macam-macam lagi..Tak sebenarnya kalau kita pandai merancang percutian kita..tapi tunggu cuti sekolah ye...Lagipun senang cuti hari biasa, sebab kalau kita ada urusan penting, tak perlu lah ambil cuti..simpan je cuti t…