Posts

Showing posts from December, 2016

4 H 3 M DI HOTEL FELDA RESIDENCE TERENGGANU

Image
Alhamdulillah..dengan izin Allah kami sekeluarga berjaya juga membawa mak dan abah,along dan family adik bercuti di Terengganu.
Dah lama kami plan percutian ini untuk membawa mereka. Kata suami dia rasa bercuti di negeri sendiri.Tak pelah bukan selalu jadi ketua rombongan ni. 
Kami telah memilih Hotel Felda Residence Kuala Terengganu sebagai penginapan selama 4 H 3 M dan  telah menempah 4 bilik iaitu Deluxe Riverview.Hotel ini terletak di persisiran sungai Terengganu.

Kami bertolak dari rumah mak abah sekitar jam 8.00 pagi dan tiba untuk check in jam 3.30 petang. Memasing dan kepenatan jomlah kita check in dan tengok bilik kita..
Check in time Level 2..diskaun ada tak?
Dah sampai kita....Inilah bilik kami...2 bilik di level 7..dan 2 bilik lagi di level 11
Keesokan harinya..Sarapan pagi di tingkat 17..Sambil menikmati sarapan pagi kita boleh melihat pemandangan sungai Terengganu dan kapal-kapal kecil dan bot nelayan menyusuri Sungai Terengganu.
Pemandangan waktu pagi..

So..kepada yang …

AKTIVITI KAMI SETIAP MINGGU

Image
Ini lah aktiviti kami setiap minggu berjogging dan bersenam. It's Fun.Rasa bahagia dapat berjogging dan bersenam.Macam tak lengkap je kalau tak berjogging setiap minggu.
Biasanya kami berjogging waktu pagi dan guna trek jogging di taman permainan kawasan perumahan kami. Kalau rajin buatlah sebanyak 10 pusingan.Paling lama pun 1 jam.Berapa km tak pasti. 
Kalau rasa malas nak berjogging kami just fun walk pun seronok.
Aina dan Anis paling banyak pun akan buat 7 pusingan. Itu pun dah memadai bagi mereka.Bila dah penat berjogging kami akan menggunakan alatan seperti Beam Hop,Leg Stretch,Knee Lift,Beam Run,Chin Up dan Parallel Bar yang telah disediakan di situ untuk otot-otot dan seluruh anggota badan.

Peralatan senaman yang disediakan sesuai digunakan tidak kira usia muda dan tua.

Ini gambar yang diambil sepanjang berjogging dan bersenam.

Bersemangat aina dan anis seawal 7.30am bangun untuk berjogging.Tinggalkan mama di belakang ye.
Aina menggunakan beam run.. Parallel Bar.. Cuba lag…