Posts

Showing posts from March 3, 2014

Tuhan Menguji Kita...

Image
Semalam bermulah program catuan air peringkat 2 di kawasan Wilayah Gombak,Kuala Lumpur,Petaling, Klang Shah Alam, Hulu Selangor dan Kuala Selangor. Di sebabkan azlea dan family tinggal di Hulu Selangor, jadi kawasan tempat tinggal kami tidak terkecuali daripada program ini. Memang perit, jika tiada air.Lagipun air adalah keperluan asas manusia. Mujurlah kawasan Hulu Yam Bharu, tidak tersenarai dalam program ini.Alhamdulillah..Bolehlah aina mandi sebelum ke sekolah agama nanti di rumah mak abah.

Di tambah lagi dengan keadaan cuaca yang panas dan kering dan dijangka berlanjutan sehingga pertengahan Mac ini.Laporan berita meminta kita berwaspada terhadap tanda-tanda awal Strok Haba ataupun Heat stroke berikutan cuaca panas dan kering.

Strok haba adalah paras suhu badan meningkat melebihi 40.5 darjah celcius..Huh panasnya..sebab suhu badan manusia normal adalah 37 darjah celcius.Menurut ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr.Noor Hisham Abdullah, tanda-tanda terkena strok ialah sakit kepala ber…