Posts

Showing posts from August 9, 2014

Jammed sampai INSAF

Image
Assalamualaikum...Semalam, en.abang ambil lewat jugalah aku..Entah macam mane tiba-tiba tergerak hati ikut jalan ke KL..Selalunya kami akan ikut highway je..Mula-mula tu tak lah sesak..tiba di pantai dalam dah start jammed sampai ke bangsar..Haihh..Aku apa lagi say sorry..manalah aku tahu jammed teruk sangat..Mula lah kami buat andaian, accident kot,kereta mati tengah jalan kot,hujan mungkin tak lah,banjir kat depan tu (hahaha)...

Kalau memang jalan ini jammed setiap hari cam mane lah orang KL boleh hadap jammed tiap-tiap hari..Memang penyabar sungguh orang Malaysia..Kami jarang bawa kereta ke office, selalunya pergi office guna motosikal je..cepat..tapi risiko memang tinggi..Bayangkan berulang-alik dari rumah ke office mengambil masa selama 1 1/2 jam..Itu moto..Kalau kereta 2 jam lebih.. Dalam kereta macam-macam yang kami bualkan.Dari hal anak-anak, office sampailah ke hal semasa..Nampak billboard MH370..Mana lah agaknya MH370 ni ye?Perut dah berkeroncong..apa lagi..singgah INSAF KL..o…