Posts

Showing posts from December 8, 2014

Bercuti dan balik kampung Terengganu

Image
Assalamualaikum semua..


Syukur alhamdulillah, cuti persekolahan akhir tahun 2014 telah pun bermula. Kalau uolls perasan blog ini seminggu lebih tidak berupdate. Ini bermakna bila tuan blog bercuti, blog ini pun bercuti. Nak menikmati cuti sebaik yang mungkin.
Seperti biasa, bila cuti sekolah bermula,  ada yang akan membawa anak-anak bercuti. Paling tidak pun pulang ke kampung.Kami sekeluarga telah pulang ke Terengganu. Aina dan Anis memang excited sangat nak balik kampung Terengganu. Jumpa sepupunya sebelah papanya dan tok serta toki nya. 
Yang paling best bila balik Terengganu, dapat makan macam-macam. Dari nasi hinggalah bermacam-macam jenis kuih yang sememangnya tiada di Selangor. Keropok lekor Terengganu memang sedap. Terasa ikannya. Sempatlah juga menikmati ikan celup tepung Teluk Ketapang. Murah dan sedap. 



Yang ini memang kena naik.Apalagi berkudalah. Kalau boleh budak berdua ni nak berkuda tiap-tiap hari.Nasib baiklah rumah mertua ke bandar Terengganu ni dekat. So tak ada masalah …

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN
Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :Follow blogCNAdd To Circle G+CikguNorazimahdanFollow Instagram cikgunorazimah (jika ada)Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN"Copy codingyang telah disediakan dan paste kan ke dalamruangan HTMLdanPublish entri.Tinggalkan URL entrianda ke dalam ruangan komenINI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.
Kredit untuk Kak Mialiana.