Posts

Showing posts from March 7, 2014

Pendaftaran Kemasukan Tahun 1 2015/2016 Dibuka

Image
Kepada ibu bapa yang mempunyai anak yang lahir pada tahun 2008 dan 2009 kini boleh mendaftar kemasukan anak  Tahun 1 untuk tahun 2015 dan 2016 .Ini untuk anak-anak yang tinggal di Selangor sahaja ye.Permohonan ini telah di buka pada 1 Mac - 30 April 2014.
Sila Klik : http://apps.moe.gov.my/esppsel/

Kronologi ringkas pendaftaran: Sebelum itu, sila baca dulu pengenalan sistem serta tatacara dan panduan permohonan dan masukkan maklumat  MyKid dan tarikh lahir untuk mendapatkan no.Pin.Klik Permohonan online dan sila  masukkan data maklumat pemohon sehingga selesai.Sila semak semua maklumat dan ibu bapa dikehendaki mencetak slip permohonan dan senarai semak dokumen yang diperlukan.Sila kemukakan dokumen tersebut ke sekolah yang dipohon bagi tujuan Perakuan Permohonan.Bagi yang mendaftar pada tahun 2015 (Tarikh penting)Sila buat perakuan Permohonan Pendaftaran di sekolah di mana anak jagaan didaftarkan dalam tempoh 14 hari selepas membuat pendaftaran Keputusan penempatan akan di keluarkan sel…

Cinta Anugerah yang Terindah

Image
Cinta..Jika ditanya saat ini siapakah insan yang paling kita cintai, sudah tentu jawapannya cinta kepada ibu bapa, suami atau isteri, anak-anak,kekasih, kawan, adik-beradik dan lain-lain..Kita berhak bercinta dan dicintai dan kita pasti ada alasan yang kukuh kenapa kita mencintai seseorang.


Pepatah mengatakan cinta itu buta.Kerana cintalah ada wanita yang sanggup meninggalkan keluarganya demi mengikuti jejaka pilihan yang dicintai.Kerana cinta buta ada yang sanggup menyerahkan mahkota diri demi mengikut cinta yang pelum pasti kesudahannya.


Cinta itu anugerah terindah.Setiap saat dan waktu dirasakan seolah-olah berada diawang-awangan.Hidup benar-benar indah.Makan,tidur,baring,hitam,putih.Semuanya kerana cinta. Di matanya ada cinta. Gunung akan ku daki.Lautan berapi akan ku renangi.Ranjau duri sanggup ku redahi.Setiap hembusan nafas ,denyutan nadi dan setiap langkah dan gerak geri ada cinta. Malangnya, ini cinta sang arjuna dan ratna.

Alhamdulillah.Cinta yang didamba akhirnya menjelma ju…