Posts

Showing posts from January 2, 2015

7 Jenis Campuran Infused Water

Image
Hari ini I nak share 7 jenis resepi campuran Infused Water dan khasiatnya sekali. Uolls boleh baca entri sebelum ini khasiat Infused Water kepada tubuh badan kita.  Baca SINI.  Siapa nak buat boleh cuba resepi di bawah ini  ye..
Oren + Lemon + HaliaBuah oren membantu dalam peredaran darah yang sihat. Leman membantu dalam pencernaan dan halia bagus untuk sistem imun.Timun + Raspberi + AnggurTimun adalah penghidratan dan menyingkirkan toksin. Raspberi pula mempunyai ciri-ciri anti radang dan kandungan anggur melawan kanser dan pembersihan kompaun.Strawberi +Limau Strawberi penuh dengan anti-oksidan dan limau pula baik sebagai senjata anti penuaan kerana sifat pemulihan untuk rambut,kulit dan kuku.Nanas + Daun Pudina Nanas merupakan bahan anti-radang yang membantu melegakan sendi dan arthritis dan daun pudina menyokong sistem penghadaman dengan mengaktifkan kelenjar air liur dan enzim pencernaan.Teh hijau+Daun Pudina+Limau Bagus untuk membakar lemak,penghadaman,sakit kepala dan menghilang…

Bantuan Kerajaan Pusat untuk Mangsa Banjir

Image
Penambahan dana bantuan banjir RM500 Juta untuk ke semua negeri yang dilanda banjir.RM100  pada awal Januari kepada keluarga mangsa banjir yang mempunyai anak yang akan ke sekolah.BRIM. Pembayaran Brim akan dipercepatkan ke pertengahan Januari bagi bantu ringankan beban mangsa banjir.Rumah Sementara dan Wang Ihsan kepada mangsa banjir yang kediaman rosak atau musnah akibat banjir.Bantuan Pemulihan untuk bangunan yang rosak akibat banjir seperti klinik,sekolah,jalan raya,hospital dan infrastruktur asas lain.

Selamat Tahun Baru 2015

Selamat Tinggal 2014 dan Selamat Datang 2015.
Alhamdulillah kini kita telah pun masuk ke tahun 2015 dan  pelbagai cabaran dan dugaan yang akan kita tempuhi selepas ini.
Tahun 2014 meninggalkan banyak moment  manis dan pahit kepada negara kita dan begitu juga diri ini. Tahun yang penuh dengan suka duka, tangis dan tawa.
Buat rakan blogger semua dan pembaca yang tak jemu-jemu  menyinggah dan memberi sokongan di blog chenachenis terima kasih diucapkan. Maaf andai kata ada kekurangan dan kesilapan.
Begitu juga pihak Nuffnang dan penaja yang sudi memilih blog ini  untuk beriklan. Terima kasih yang tak terhingga.
Semoga Allah melimpahkan rahmat dan rezeki  dan diberi kesihatan yang baik.
Semoga tahun 2015 memberi sinar kebahagian dan kejayaan buat kita semua.
"SELAMAT TAHUN BARU 2015"

Salam Maulidur Rasul 2015

Image
Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1436H.
12 Rabiul Awal 1436H bersamaan dengan 3 Januari 2015 (Sabtu).
Perbanyakkan berselawat ke atas Nabi junjungan kita, Nabi Muhammad S.A.W
'Perpaduan Nadi Transformasi Negara'