Manfaat Vaseline Petroleum Jelly

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Vaseline Petroleum Jelly

Seperti yang kita tahu, Vaseline Petroleum Jelly jenama popular untuk penjagaan kulit . Aku memang menggunakan Vaseline Petroleum Jelly sejak dulu lagi sebelum berkahwin. Pada masa itu vaseline yang aku guna sebagai pelembap bibir untuk elak bibir kering atau pecah-pecah.


Sehinggalah bila aina mendapat gatal-gatal dan masalah kulit kering.
Doktor menyarankan aku menyapukan vaseline petroleum jelly pada kulit yang bermasalah. 
Alhamdulillah..berkesan.

Sebenarnya banyak sangat kegunaan Vaseline Petroleum Jelly. Uolls boleh check di google.Antaranya;

Sebagai pelembap bibir
Masalah Kulit kering dan mengelupas
Menghilangkan Kegatalan kulit
Make-up remover
Sembuhkan luka
Hilangkan jerawat
Rawatan kuku

Harganya pun murah tak mahal dan tahan lama. Antara RM4.00-RM5.00 dan senang diperolehi. Selalunya ada dijual di guardian,watson atau kedai farmasi.

Sekadar berkongsi info, kalau tak sesuai hentikan penggunaannya ye..

Comments

  1. Berita baik buat para wanita ni.. :)

    ReplyDelete
  2. Product vaseline mmg da terbukti keberkesanannya...

    ReplyDelete
  3. dulu masa 1st year belajar farmasi pernah belajar cara nk buat sediaan dari petroleum jelly... skrg dah x igt dah...

    ReplyDelete
  4. dlu niesa suka pakai vaseline ni..tp sekarang dh malas pulak..hahaha..tp mmg berkesan utk kulit kering..

    menabung utk akak kt sini.. :D

    ReplyDelete
  5. Dulu masa kerja kilang, benda ni buat jadi pelincir... bagus sebab ianya mesra alam!

    ReplyDelete
  6. boleh try ni..nak guna kat bibir, btw dah follow blog ni =)

    ReplyDelete
  7. cn mmg sentiasa ada veseline ni dalam bilik

    ReplyDelete
  8. Saya ada vaselin tapi x tau nak sapu kat mane. Hehe. Serius boleh hilangkan jerawat? Bleh try ^^

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KRAFTANGAN DARIPADA BATANG AISKRIM

Bila Hati Tersentap !!!

DIY BOTOL PLASTIK