Makan Burger Hitam-Loveats

Al-kisahnya di petang Jumaat yang lepas, Azlea dan family jalan-jalan cari kedai makan .Sebab dah bosan dengan area kedai makan di kawasan tempat tinggal kami, jadi my husband bagi cadangan makan steamboat..

Nak ke restoren steamboat adalah dalam 30 minit. Sampai je di sana, sorang customer pun tak ada. Jadi my husband tukar plan, apa kata kita ke Tanjung Malim, Perak depan tu je..Aina dan Anis dah bising membebel..ayat tak boleh tahan (alah..kita tak jadi makan kat sini ke?..kejap-kejap tukar..apalah papa ni)..

Sampai di area Upsi, banyak lah deretan kedai makan..Terpandang satu restoren..menarik.. Restoren Loveats yang menghidangkan pelbagai jenis burger..Boleh cuba ni..


Loveats Tanjung Malim
Dah sampai pun set burger.. untuk set kanak-kanak pun ada.. jangan risau kalau anak tak suka pedas..

Loveats Tanjung Malim
Beef Burger the Black Pepper..


Loveats Tanjung Malim
Cik..nak order apa?

Walaupun terkejut dengan warna roti burger hitam, macam terbakar..tapi sedap, terasa dagingnya dan empuk.. Fries memang sedap...yum yum ...Sampaikan my husband boleh tanya dengan cashier..(buat sendiri ye daging burger dan roti).. Harga bolehlah..tak delah mahal sangat dan mengenyangkan.. Lagipun tak ada bayaran lain di kenakan..Layanan memang tip top..Restoren ni pun ada menyediakan surau.


Try lah nanti ye...Kalau nak balik Kuala Lumpur dan nak ke Utara tu..boleh singgah makan di sini..

Loveats (Instagram)















Comments

  1. roti burger yang unik warnanya... best ke..?

    ReplyDelete
  2. x pernah cuba lagi burger yg kulit warna hitam nie. mcm takut pulak nak makan haha

    ReplyDelete
  3. tersesat kat sana nati leh cari . just ingat upsi ... terliur . nasib baik lum pose .

    ReplyDelete
  4. wah ! dah mcm trend org duk jual burger kaler hitam ;)

    ReplyDelete
  5. kat tanjung malim ker.. tak pernah mkn.. tp dah tengok mcm sedap pula..

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi makn burger hitam ni..lain macam aje..he..he

    ReplyDelete
  7. Ana pernah jumpe burger waner ni. Tapi tak ingat kat mane..nampak menyelerakan je. Hehe

    ReplyDelete
  8. erkk roti kaler hitam.. tak penah jumpa n tak penah makan.. kategori jakun gak la

    ReplyDelete
  9. erkk, eiqa x prnah jumpa lg burger roti dia wrna hitam.

    ReplyDelete
  10. kt sini ada jg smashies burger tp lalu je x penah sggh lg

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KRAFTANGAN DARIPADA BATANG AISKRIM

Bila Hati Tersentap !!!

DIY BOTOL PLASTIK