Biskut Raya Chenachenis 2013

Cuti 3 hari sempatlah buat 3 jenis biskut.Assistant ku  Aina dan Anis rajin sama menolong dan buat sepah ye jugak.  He..He.. My favorite biscuit, mesti ada dan wajib Tat Nenas, Almond London dan biskut samperit.

Huhu.. inilah biskut tat nenas. Inti tat nenas buat sendiri. Kat pasaraya sekarang ni dah ada yang jual inti  yang ready made. Lebih baik buat sendiri. Sempatlah buat 3 adunan.

Kuih Tat Nenas
Biskut Tat Nenas 

Kuih Almond London
Biskut Almond London


Kuih Samperit
Biskut Samperit

Kenyanglah Aina dan Anis sara makan biskut tahun ni.

Penat sebenarnya buat biskut raya ni. Padanlah dengan harganya. Tapi nak puas hati buat sendiri lagi bagus. Tak pe kalau tak decorate tak cantik. Kalau beli kat luar, nampak cantik tapi bila rasa  tak sedap manapun dan kadang-kadang rasanya lebih kurang sama dengan biskut yg lain. Asal puas hati. Macam biasa last year, biskut Sendirian berhad kecuali kerepek terpaksalah beli.

Semoga raye tahun ni meriah..

Comments

Popular posts from this blog

KRAFTANGAN DARIPADA BATANG AISKRIM

Bila Hati Tersentap !!!

DIY BOTOL PLASTIK