Air Sumber Cantik Semulajadi

Tips kecantikan kali ini tentang Air sebagai sumber cantik semulajadi. 70% daripada tubuh manusia mengandungi air. Oleh itu, kesihatan amat bergantung kepada kualiti air yang masuk ke dalam tubuh. Ada tiga faedah yang bakal kita semua perolehi jika tahu memanfaatkan sumber alam ini: 

Air sumber kecantikan
  • Menambahkan seri wajah -Jika tubuh kita terhidrat elok di dalam, kulit akan terlihat lebih segar dan berseri.Kita disarankan minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari.   
  • Tegangkan kulit - Sejak berabad dulu, penduduk Eropah Barat sering melakukan terapi air untuk menyahtoksikan dan menegangkan kulit mereka. Prosesnya bermula dengan sesi di bilik stim untuk membuka pori-pori. kemudian mereka berendam di dalam kolam sejuk untuk memberi kejutan pada kulit. Mari kita cuba rendamkan tuala wajah ke dalam air hangat. Tekapkan tuala tersebut ke wajah beberapa minit. kemudian, cuci wajah dengan air suam. Seterusnya, percikkan air ais pada wajah kira-kira 15 minit. Pasti sangat berkesan untuk menegangkan kulit wajah.   
  • Tambahkan sinar rambut - Selama bertahun-tahun para pendandam rambut sependapat mengatakan bilasan air sejuk menghasilkan rambut yang sihat dan bersinar.
Credit to Rapi.

Comments

Popular posts from this blog

Bila Hati Tersentap !!!

DIY BOTOL PLASTIK

KRAFTANGAN DARIPADA BATANG AISKRIM