Semak keputusan peperiksaan sekolah (SAPS)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Mudahnya, semuanya hanya dihujung jari. Semuanya Online.Oh ye..dah semak keputusan peperiksaan anak? Saya sudah. Alhamdulillah.Moga aina terus berusaha untuk mencapai kejayaan yang lebih cemerlang.


Mudah sahaja.Ibu bapa dan penjaga kini boleh memeriksa keputusan peperiksaan anak diatas talian hanya melalui Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS)

Ibu bapa atau penjaga perlu memasukkan No Kad Pengenalan Anak/Sijil Lahir,pilih Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah dan Tahun Peperiksaan. Kemudian Tekan Semak Laporan.

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS)


Kemudian akan keluar butiran nama pelajar. Pilih peperiksaan pertengahan tahun atau akhir tahun dan tekan papar slip keputusan atau papar markah peperiksaan. 

Dengan menekan papar markah peperiksaan, kita boleh membuat analisa keseluruhan pencapaian pelajar. 

Sistem ini amat memudahkan dan amat sesuai dengan keperluan semasa. Kalau dulu sekolah menggunakan Report Card dan hanya boleh dilihat pada masa yang tertentu sahaja. 

Tapi kini keputusan peperiksaan anak boleh dipaparkan di alam maya dan kita boleh membuat semakan keputusan dan pencapaian setiap mata pelajaran anak dan memantau kemajuan anak dari rumah . Yang amat penting kita boleh merancang strategi untuk meningkatkan prestasi akademik anak.

Semoga bermanfaat.




   

Comments

  1. asalam terima kasih info...tahnia menyalur info

    ReplyDelete
  2. bagus lah ada sistem ni. sempatlah ibu bapa nak pantau anak2. zaman sekarang dah berubah so sistem ni sangat membantu.

    ReplyDelete
  3. Mmg memudahkan sekarang ni kan. Thanks sharing AB.. :)

    ReplyDelete
  4. my kaka tgk result periksa anak online jer . so , anak mmg dah x blh menipu sbb result ujian juga ada di situ ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KRAFTANGAN DARIPADA BATANG AISKRIM

Bila Hati Tersentap !!!

DIY BOTOL PLASTIK